Massor att SE, GÖRA och UPPLEVA – från tidig vår till sen höst

Med utgångspunkt från Hunnebostrands Vandrarhem finns massor av aktiviteter och upplevelser inom räckhåll. Inte bara under den intensiva sommaren. Kustklimatet gör att våren anländer tidigt och vintern kommer betydligt senare än i inlandet. Aktuell information om upplevelser hittar du på www.hunnebostrand.com. Besök också Sotenäs kulturportal  www.sotenaskultur.se. Här nedan hoppas vi inspirera dig till en avkopplande vistelse i Hunnebostrand. Slå gärna en signal till oss för ytterligare information och eventuella bokningar.

Upplev Sotenäset med oss och hos oss..  
   
   

Strandpromenaden till Ulebergshamn

Det bästa här i livet är gratis? Det finns i alla fall inte mycket som slår en promenad utmed klipporna mellan Hunnebostrand och Ulebergshamn.

www.ulebergshamn.nu

   

Soteleden

I Sotenäs kommun finns 7 mil markerad led som ger både fantastiska havs vyer och en känsla för det bohuslänska inlandet. En del av leden startar alldeles utanför knuten.

http://www.sotenas.se/default.asp?initid=807&mainpage=templates/05.asp?sida=671

   

Ramsvikslandet

Med öppet hav i väster och en storslagen natur är Ramsvikslandet ett ”måste” för ett strövtåg. Naturreservat med vidsträckta klippområden, här och var brutna av ljunghedar, fukthedar, ängar och lövdungar. Längst i söder kan du vada över till Tryggö och titta på Kung Tryggves grav och få en fantastisk utsikt. Utmed den östra delen löper Sotekanalen där många stannar till, tar en fika och tittar på båtarna som går förbi.

 

   

Smögenbryggan

Med buss eller bil tar du dig den knappa milen till Smögen. Bryggpromenaden är givetvis en klassiker som passar den som gillar många människor omkring sig. Under högsäsong är det ”knôkat” med folk och kommersen går på högvarv. Under lågsäsong däremot är det en rofylld promenad med lä för västanvinden.

 

   
Aktiviteter till havs  
   

Fiske

Fiske är en populär sysselsättning i och omkring Hunnebostrand. Här kan du antingen gå på klipporna och ”kasta” eller åka med någon större båt ut på djupare vatten. Det finns även möjlighet att under hösten följa med på hummerfiske.
Hunnebostrands fiske- och skärgårdsturer
Smögens Fisketurer


 
   

Båtturer

Är du inte fiskeintresserad men vill ändå vara på havet finns flera arrangörer av båtturer för mindre eller större grupper. Hållöfärjan, som utgår från Smögen, kör regelbundna turer till Hållö och en kvällstur genom Sotekanalen.

   

En tur på havet med oss eller i egen regi

Vill du sköta dig själv på sjön så kan du hyra en mindre båt eller kajak på Sjömacken i Hunnebostrand, eller hos             Smögens kajakäventyr

Vi samarbetar även med ett flertal turbåtar. Ex MS Missouri, Hållöexpressen Smögen.


Mindre utflykter till havs kan vi arrangera själva.


 

Ring eller maila oss med era tankar, planer eller önskemål.

 

 

   

Dyka

Dykklubbar kommer ofta tillbaka till våra mycket uppskattade dykvatten. Kapten Haddock tar dig ut till de rätta platserna.

 

   

Bada

Ja visst ja, vi har ju några fantastiska badplatser i närheten också. St Görans Ö och Hästedalens barnvänliga badplats ligger ca 800 resp1000 m från vandrarhemmet.

 

   
Natur & Kultur  
   

Stenhuggarmuseet i Hunnebostrand

Granne med vandrarhemmet ligger muséet som bevarar den bohuslänska stenhuggartraditionen. Under sommaren genomförs här regelbundet guidade turer. Här finns också Gammelgårdens Hembygdsmuseum. Vid Mellankajen finns Hunnebostrands Bildarkiv där kan du sommartid kan se en utställning av fotografier som visar bl. a. fiske- och stenhuggarepoken.
http://www.sotenaskultur.se/templates/sot01.asp?sida=1356

www.stenhuggarmuseum.se

   

Svenska Hummerakademien
– ”Nöje och delikatess”

Hummern är ju Hunnebostrands ”vapen” och är den mest eftertraktade av havets läckerheter. Akademins målsättning är bl.a. att dokumentera och sprida kunskap om hummerns betydelse för Skagerrak och Kattegatt från historisk synvinkel men också i ett nutidsperspektiv.

www.sha.nu

   

Nordens Ark

Anläggning för utrotningshotade djur, byggd på djurens villkor. Under en ca. 3 km lång promenad genom en underbar natur kan du se allt från röd panda, snöleopard och lo, till nordiska lantraser.

www.nordensark.se

 

   
Landbaserade aktiviteter  
   

Golf

Sotenäs GK är en 27-hålsanläggning, är vackert inplacerad i den Bohuslänska naturen. Hänsyn har tagits till både natur och kulturhistoria vid byggnationen. Karaktären är en blandning av skogs- och parkbana. Vi erbjuder "Bed & Greenfee" fr 420 (vardagar lågsäsong).
I närheten finns också Torreby GK, Fjällbacka GK och Mjölkeröd GK i Grebbestad.

 

   

Ridning

Är ridning din favoritsysselsättning? Ring oss för information eller klicka in på Sotenäs Fältrittklubb.

Ett lokalt Ridhus ligger endast någon kilometer från vandrarhemmet.

 

   

Tennis

Hunnebostrands tennisbanor ligger bara ett par hundra meter bort. Ring oss för information

Hunnebo Tennis

 

   

Äta ute

Möjligheterna att äta ute är mycket goda i Hunnebostrand. Restaurang Bella Gästis är öppet året runt och ytterligare några restauranger och barer är öppna under sommarsäsongen. Samtliga på promenadavstånd.

 

   

Shoppa

Tycker du om vackra saker? Då kan det vara idé att spendera en stund på Lantz Möbler som erbjuder det bästa av både nordisk och kontinental design.

 

   

Hunnebostrands Vandrarhem, Gammelgården, 450 46 Hunnebostrand, Tel. 0523-58730, E-post: hunnebo_vandrarhem@telia.com